I dag har vi kommit till det fjärde bästa spelet år 2010. Med det menar jag att det bara finns 3 spel som har varit bättre än det här. I går var det Cataclysm som knep femte platsen och är egentligen en expansion mer än ett helt spel. Men var drar man gränsen? Jag funderade på det och kom fram till att ännu en expansion skulle klämma sig in som kombattant för årets bästa spel. Här har vi det fjärde bästa spelet i år!

ARETS21

Och spelet är givetvis som bilden avslöjar, Anno 1404 – Venice. Efter att ha konstaterat så sent som i augusti att jag inte skulle köpa uppföljaren kom jag på andra tankar och gick ändå och köpte det. Jag var ju sugen på mer av det här underbara spelet och visst var det värt att ändra åsikt. För er som har dålig koll på vad Anno 1404 är för något spel så är det i korta drag ett strategispel där det gäller att bygga ett litet samhälle. Det är micromanagement på så vis att man måste se till att såga ner skog för att få virke och fixa mat så arbetarna orkar jobba och så vidare. Allt det där som vi är vana vid från strategispel från Tyskland.

anno-1404--venice-wallpapers_18750_1600x1200

Men hur var det nu jag resonerade för att kalla en expansion för ett helt spel. Jo, tillför spelet såpass mycket att jag lika gärna kunde betala fullpris för det så anser jag det vara ett helt spel. Det är min definition på det hela. Venice tillför originalspelet hela 15 nya singleplayeruppdrag som ger dig betydligt mer speltimmar än andra fullprisspel ger dig. Den tillför även något som borde ha varit med första spelet, nämligen multiplayer.

civilization-v-oxcgn-4

Multiplayer är dock något som jag aldrig har tid att spela längre. Sedan min dotter föddes i september så måsta jag kunna sluta spela precis när det krävs. Så ärligt talat vet jag inte så mycket om multiplayern i den här expansionen så mitt beslut att lägga det här spelet som det fjärde bästa baserar sig enbart på singleplayerdelen.

Det här inlägget är en del av den gemensamma satsningen ”Årets spel enligt svenska spelbloggar”, där varje dag, fram till julafton, deltagande spelbloggar var för sig utser en vinnare i en förutbestämd kategori. Idag har följande bloggar utsett vinnaren i kategorin ‘Årets spel. 4:e plats’: Aftonstjaerna, Ariez, BitGarden, Bloggonoid, EmmyZ, Familjenspel, Kraid, Lunandrez, Megastorm, n00b schoolbus, Onlajn, Pixelviking, Savepunkt, Spel på allvar, Spel-Malmer, Spelgubben, Spelografi, Spelvärldspareringar och Victoria Saade.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

13 Comments to “Årets spel: 4:e plats”

Post comment

CommentLuv badge

Senaste kommentarerna

Admin